Gent l'e

Esport i persones

Diane Sousa, i el "Quadra Bolação"

És una noia brasilera crescuda al barri "São Bento a Maranhão", uns dels estats més pobres del Brasil.
Als 13 anys es va unir a les activitats de ciutadania de l'ONG "Brasileña Instituto Formação", allà la seva vida va començar a canviar.
Desenvolupant el seu potencial amb el futbol, i no només amb el futbol o amb el joc, també amb la participació de foros de debats per als drets dels adolescents, la música, l'educació, l'esport per al desenvolupament i la inclusió social.
Treballant des dels barris amb exclusió social es va convertir en una mediadora excel·lent per als nens amb aquesta situació i al dia d'avui ha treballat a més de 34 països i projectes pel desenvolupament de l'esport aquests barris.
Partint de què una de les primeres mancances en aquests llocs són els espais on jugar.
Va desenvolupar un projecte de camps de futbol portàtils i econòmics que consisteix en un mòdul rectangular, "Quadra Bolação", que delimita un camp de futbol, es transporta fàcilment i crea un entorn segur i alegre per què els nens i nenes puguin jugar i aprendre.
El "Quadra Bolação" es va fer tan famós que en menys d'un any havia viatjat més de 40 cops a diferents comunitats de Brasil i amb una demanda per educadors i associacions encara més alta.

"Els nens que juguen al futbol no només es diverteixen, també aprenen habilitats importants de la vida d'una manera més segura, l'esport no és un privilegi és un dret per tots els nens i nenes, no importa la seva procedència o la seva habilitat.
(Diane Sousa)"

Actualment hi han més de 80 "Quadra Bolação" repartits per comunitats de baixos ingressos al Brasil i a altres països.
Diane, actualment es troba a la Universitat de "São Luis" estudiant dret per especialitzar-se amb drets internacionals amb matèria de drets humans per seguir ajudant a nens per construir una societat millor.