No només és cosa de dones...

La gimnàstica rítmica sempre ha estat associada a un esport exclusiu per a noies, però des de ja fa uns anys són uns quants els nois que practiquen aquesta disciplina. Fins al 2005 la federació Espanyola de gimnàstica no permetia als nois participar en els campionats i és a partir d'aleshores quan poden fer-ho, però únicament en modalitat d'open, on cada comunitat autònoma pot portar a 2 gimnastes, o bé nois o bé a gimnastes estrangeres. És per això que poques comunitats portaven a nois i era molt difícil poder veure'ls competir, ja que la majoria preferien portar a noies estrangeres.
Si la gimnàstica rítmica té molts nois que han lluitat per tal d'aconseguir que aquest esport sigui tant per ells com per elles, hi ha un gimnasta que des de fa molts anys ha estat el representant de tots ells. Un valencià amb unes aptituds tant o més bones com les de qualsevol noia, en Rubén Orihuela. Si no fos per la participació d'ell en aquests òpens molta de la gent que no confiava que un noi també pot fer gimnàstica rítmica, mai ho hagués fet. Avui dia Rubén Orihuela o Gerard López, un català actual campió d'Espanya, són un referent per la gimnàstica i fins i tot imparteixen masterclass per a gimnastes.
Per fi, l'any 2013 la Federació Espanyola crea una modalitat masculina i es disputa el primer campionat d'Espanya. Ara per ara la participació de nois als campionats ha crescut considerablement, tenint representants en totes les edats i amb un total de 60 gimnastes.
A poc a poc veiem com als clubs i escoles són més els nens que volen practicar aquest esport que durant anys ha estat exclusiu per la dona. Queda molta feina per fer, però són molts els seguidors d'aquest esport, que gaudeixen de l'espectacle veient amb la mateixa passió ara també als nois.